vineri, 27 august 2010
Prima statiune all inclusive de pe litoralul romanesc, intre Costinesti si Olimp
În maximum 4 ani litoralul românesc va avea o nouă staţiune, relatează REALITATEA FM. Este vorba despre un proiect mai vechi ce presupune o premieră pentru turismul autohton - o staţiune de tip all-inclusive.
Terra va fi ridicată din temelii lângă localitatea 23 august, între Costineşti si Olimp. Construcţia va cuprinde în total două hoteluri cu 13 etaje, 40 de vile, un heliport şi terenuri de minigolf. Potrivit proiectului Terra va beneficia şi de o bază de tratament, pentru odihnă şi refacere, dotată cu aparatură ultramodernă, la standarde europene.
Primarul localităţii 23 august, Mugur Mitrana, declara la Realitatea FM că proiectul a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre investiţii in totalitate private, susţine acesta. Aproape toate avizele au fost obţinute, investitorii au cumpărat terenuri de la localnici, iar Ministerul Turismului deja a promis că va da o mână de ajutor pentru infrastructura viitoarei staţiuni, mai spune primarul localităţii 23 august, Mugur Mitrana.
Sursa: realitatea.net
luni, 23 august 2010
Liberalul Modrea se vede în turul doi cu Radu Angheloiu
Dumitru Modrea, ultimul candidat intrat în cursa pentru şefia PNL Gorj, şi-a anunţat candidatura, oficial, duminică. Modrea a făcut astfel publice câteva dintre motivele care l-au determinat să candideze şi a mulţumit deja anticipat delegaţilor care s-au hotărât de acum să îi dea votul, în detrimentul contracandidaţilor săi. Liberalul consideră că are şanse reale pentru a prelua şefia PNL Gorj, chiar dacă s-a hotărât mai târziu să lupte pentru această funcţie. Modrea se vede astfel într-un tur doi al alegerilor pentru preşedinţia PNL Gorj, contra candidatului Radu Angheloiu.
Sursa : Gorjeanul
Viceprimarul comunei Turcineşti, Dumitru Modrea, luptă pentru şefia organizaţiei judeţene liberale chiar dacă mai sunt nici două săptămâni până la ziua în care delegaţii partidului îşi vor alege preşedintele. Susţinut de aproape de şeful său de campanie Ion Răuţ, Modrea a început să bată judeţul pentru a sta de vorbă cu alegătorii în vederea anunţării platformei sale electorale. ,,M-am hotărât să anunţ, într-un mod oficial, depunerea candidaturii mele la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Gorj. Ţinând cont de situaţia din teren, pe care am văzut-o alături de directorul meu de campanie, Ion Răuţ, vin să vă spun că îmi depun astăzi (n.r. ieri) candidatura, deoarece oamenii de fapt doreau un al patrulea candidat. Mi s-a spus de multe ori că acea campanie pentru promovarea postului de preşedinte al PNL Gorj s-ar fi oprit undeva la 60%. Mulţumesc celor care mi-au dat şansa de a putea într-o perioadă scurtă să ofer o altă soluţie oamenilor dar şi alte idei şi fapte”, a declarat candidatul Dumitru Modrea. Acesta a menţionat că se vede într-un tur doi într-o luptă cu Radu Angheloiu.
luni, 16 august 2010
Vezi aici preţurile pachetelor turistice prin programul "Litoralul pentru toţi"
Asociaţia Litoral-Delta Dunării a lansat ediţia de toamnă a programului "Mini preţuri de vacanţă - Litoralul pentru toţi", tarifele pentru şase nopţi de cazare în perioada 1 septembrie- 15 octombrie variind între 160 lei, la un hotel de o stea fără mic dejun, la 500 lei, pentru o unitate de 5 stele.
La un hotel de 5 stele cu mic dejun preţul este de 499 lei pe persoană, iar la unul de patru stele, tot cu mic dejun, de 399 lei. La o unitate de 3 stele cu mic dejun pachetul costă 339 lei, iar în cazul în care turistul alege varianta fără mic dejun va plăti 219 lei.
Cazarea la o unitate de 2 stele, fără mic dejun, costă 189 lei, iar cu mic dejun tariful ajunge la 249 lei.
Cei care cumpără pachetele turistice prin acest program, disponibile prin agenţiile membre ANAT, vor primi un voucher care permite intrarea gratuită la unul dintre obiectivele din zona Dobrogea: Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii - Acvariu , Delfinariu, Microrezervaţia Delta Dunării, Planetariu; Muzeul de Istorie şi Arheologie; Muzeul Adamclisi şi Cetatea Histria.
Sursa : mediafax
miercuri, 11 august 2010
Informatii Partii Ranca
Informatii suplimentare Partie Ski Ranca, Preturi Teleski - Telescaun:
Informatii Partia M1
Grad dificultate : Incepatori
Lungime : 610 m
Diferenta de nivel : 92 m
Cota de plecare : 1677
Cota de sosire : 1583
Deschisa : weekend si sarbatori
Nocturna : Da
Teleski : Da
Babyski : Da
Sonorizare : Da
Capacitate : 1000 schiori / ora
Viteza : 2,5 m / s
Acces : cartela magnetica
Informatii Partia M2
Grad dificultate : Mediu
Lungime : 510 m
Diferenta de nivel: 116 m
Cota de plecare : 1700
Cota de sosire : 1584
Deschisa : weekend si sarbatori
Nocturna : Nu
Teleski : Da
Babyski : Nu
Sonorizare : Nu
Capacitate : 560 schiori / ora
Viteza : 2,5 m / s
Acces : cartela magnetica
Informatii Partia M3
Grad dificultate : Incepatori
Lungime : 350 m
Diferenta de nivel : 50 m
Cota de plecare : ---
Cota de sosire : ---
Deschisa : weekend si sarbatori
Nocturna : Nu
Teleski : Da
Babyski : Da
Sonorizare : Nu
Capacitate : 560 schiori / ora
Viteza : 2,5 m / s
Acces : cartela magnetica
Incepand de la sfarsitul anului 2010 Ranca va mai dispune de un telescaun care va deservi trei partii de ski care se vor afla la poalele Varfului Papusa.
Mai multe detalii despre proiect puteti citi aici: Proiect pentru o instalatie de telescaun la Ranca, odata finalizat acest telescaun vom posta mai multe informatii.
Transalpina - DN 67C - Peisaje , Mister , Aventura
Șoseaua cunoscută sub numele de Transalpina, străbate Munții Parâng din Carpații Meridionali. Această șosea este cea mai înaltă din România, ajungând la înălțimea de 2145 m în Pasul Urdele.
Transalpina este marcată pe hărți ca drum național – DN 67C, însă porțiunea între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului (aproximativ 33 km).
Acest drum există încă de pe vremea lui Decebal, fiind construit de romani în timpul războaielor dacice. Transalpina a fost pietruită de nemți în timpul Primului Război Mondial, reconstruită în anul 1935 de Carol al II-lea și apoi reabilitată de nemți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Daca Transfagarasanul este dupa parerea unora de nota 10, Transalpina merita cu siguranta un 10 plus pentru peisaje, aventura si mister.
Accesul pe sosea se poate face fie din Novaci sau Sebes, fie prin Valea Oltului-Brezoi-Voineasa-Vidra-Obirsiile Lotrului (traseu foarte pitoresc). O alta alternativa ar fi prin Petrosani-Obirsia Lotrului.
Drumul are 81 de km din Novaci pana in Petrosani, iar partea neasfaltata este cuprinsa intre Ranca si granita judetului Hunedoara ,drum ce va fi asfaltat in 2010 in proportie de 95 % . In unele locuri drumul aproape ca se transforma in trepte! De la Ranca pana la intersectia cu raul Lotru (28km) se fac aproximativ 4 ore. Aici puteti campa chiar langa rau, iar locul putem spune ca este unul dintre cele mai frumoase pe care le puteti vedea in Romania. Drumul de aici pana in Petrosani este destul de bun in comparatie cu restul, asa ca cine vrea sa vina sa campeze intr-un loc absolut fantastic, fara a urca pe Transalpina, o poate face venind dinspre Petrosani sau Novaci .
Abonați-vă la:
Postări (Atom)